Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 +37379199733 | +37368099733
PrincipalaBlogGingivita – afectiuni si tratamentul in Chisinau.

Gingivita – afectiuni si tratamentul in Chisinau.

04 05 2017

537 001 - Gingivita - afectiuni si tratamentul in Chisinau.

Gingivita sau inflamarea gingiilor – este stadiul incipient al unei afecţiuni gingivale, fiind şi cel mai uşor de tratat. Cauza directă a producerii gingivitei este placa bacteriană – pelicula moale, aderentă şi incoloră de bacterii ce se formează constant pe dinti şi gingii. In cadrul clinicii noastre veti beneficia de tratamentul gingiilor in Moldova fara durere si la preturi accesibilie.

Dacă nu se îndepărtează placa bacteriană prin periaj zilnic şi curăţarea cu aţa dentară, aceasta produce toxine (substanţe otrăvitoare) care pot irita ţesutul gingival şi cauza gingivita. În acest stadiu al afectării gingivale, procesul este reversibil, deoarece ţesutul osos şi ţesutul conjunctiv care susţin dintele în alveolă nu au fost încă afectate. Totuşi, dacă nu este tratată, gingivita evoluează către parodontita şi duce la deteriorarea permanentă a dinţilor, tesuturilor gingivale sau osului.

Care sunt semnele si simptomele gingivitei?

Semnele şi simptomele clasice ale gingivitei sunt gingiile înroşite si tumefiate, sensibile la durere, care sângerează la periaj. Un alt semn al afecţiunii gingivale este retracţia gingiilor, ceea ce dă un aspect alungit dinţilor. Afecţiunile gingivale pot evolua prin formarea unor pungi gingivale între dinţi şi gingii, care colectează placa bacteriană şi particulele alimentare. Unele persoane manifestă şi respiraţie cu miros neplăcut, persistentă, sau un gust neplăcut în gură, chiar dacă boala nu este avansată.

Cum putem preveni gingivita?

O igienă orală corectă este esenţială si periajele dentare profesionale sunt extrem de importante, deoarece placa bacteriană acumulată sau tartrul pot fi îndepărtate numai de un medic dentist sau igienist dentar. De aceea, exista si chiuretaj parodontal pentru cazuri mai grave.

Cum puteţi împiedica evoluţia gingivitei:

  • O alimentaţie corectă asigură aportul de nutrimente pentru maxilar, ţesuturi gingivale şi dinţi.
  • Evitarea ţigărilor şi a altor forme de tutun.
  • Controlul dentar o data in 6 luni.

Estetica Dentara – Clinica stomatologica in Chisinau!