Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 079558597 | 068099733
PrincipalaBlogBlogDe ce se completeaza fisa medicala in cabinetul stomatologic

De ce se completeaza fisa medicala in cabinetul stomatologic

24 05 2017

completarea fisei medicale in cabinetul stomatologic

De cele mai multe ori, pacientul nu înțelege de ce este necesar să completeze o fișă medicală dentară atunci când vine pentru prima dată într-un cabinet stomatologic.

Iata ce contine fisa medicala pe care pacientul trebuie sa o completeze in clinica :

-Datele personale (Nume, Prenume, CNP, Adresa, etc)
-Istoricul medical general – bolile de care suferă și tratamentul pe care îl urmează
Istoricul stomatologic – tratamentul pe care l-a urmat, durata, eventuale intervenții de chirurgie dentară etc.
-Consumul de medicamente;

Viciile pacientului – fumat, alcool, consum de droguri, care ar putea periclita bunul mers al tratamentelor din cabinetul stomatologic.
Deși aceste informații pot părea lipsite de interes pentru pacienți te asigurăm că pentru medicii stomatologi contează. În primul rând, fișa pacientului reprezintă un act medico-legal, prin care medicul care te tratează trebuie să îți știe identitatea, eventualele afecțiuni și tratamente ale gingiilor in Moldova, pentru a se asigura de bunul-mers al intervențiilor și procedurilor care se impun.

La prima vedere, pentru mulți dintre pacienți, istoricul medical general nu este relevant pentru realizarea unui tratament stomatologic. Greșit! Este esențial ca medicul specialist să cunoască toate afecțiunile de care suferi, mai ales în cazul în care ai probleme cu inima sau diabet. Astfel, acesta va putea adapta planul de tratament și tipul de anestezic folosit. De exemplu, dacă suferi de bruxism este indicat să îi spui asta medicului dentist. În cazul în care ai nevoie de coroane dentare, nu vei face altceva decât să le tocești dacă medicul specialist din cabinetul stomatologic nu îți recomandă și o gutieră pentru bruxism.
De asemenea, este vital să menționezi alergiile de care suferi, pentru a nu prezenta reacții adverse în timpul anesteziei.
La finalul fișei, pacientul este rugat să își dea consimțământul pentru efectuarea tratamentului. Această secțiune a fișei atestă faptul că medicul specialist din cabinetul stomatologic ți-a explicat detaliat planul de tratament, pe care l-ai înțeles și acceptat.
În clinica noastra oferim cele mai bune tratamente stomatologice. Dar nu o putem face singuri, avem nevoie de toată susținerea ta. De aceea, ți-am explicat cât de importantă este completarea fișei medicale înainte primei consultații si de ce punem atâta preț pe ea.

Clinica stomatologica in Chisinau – tratarea si extractia dintilor !!!