Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 079558597 | 068099733
PrincipalaBlogBlogEste apa minerala daunatoare pentru dinti?

Este apa minerala daunatoare pentru dinti?

15 05 2017

daunele apei minerale asupra dintilor

Apa minerala, cunoscută ca apa carbogazoasa este deseori percepută ca o alternativă sănătoasă pentru sucurile acidulate. Totuși acest tip de bautura  are de asemenea efecte negative asupra danturii. Pentru a preveni urmarile grave in urma consumului de bauturi carbogazoase recomandam sa apelati la consultatie stomatologica in Chisinau.

Erodarea smaltului dentar

Bine înțeles, efectul apei minerale asupra dinților nu este nici pe departe la fel de nociv. În principal, problemele apar din cauza faptului că este carbogazoasă, ceea ce ajută la erodarea smaltului dentar. Deși nu poate fi comparată cu sucurile carbogazoase, unele variante, cum sunt cele cu arome de fructe pot fi la fel de corozive ca acidul din fructe.

Cercetările realizate la Universitate din Birmingham au scos la iveală faptul că aromele citrice, cum sunt lămâia și grapefruit-ul sunt cele mai acide, întrucât aceste fructe deja conțin acid propriu. Combinația acestor arome cu apa carbogazoasă are același efect asupra dinților ca sucul natural de citrice, cunoscut pentru faptul că afectează smaltul dentar.
Un alt studiu realizat de aceeași instituție susține că apa plată și cea carbogazoasă simplă afectează dinții într-o foarte mică măsură, iar pentru a cauza eroziune dentara ar trebui consumată în cantități foarte mari.

Eroziunea dentara – sfaturi utile

Iata câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmezi pentru a evita eroziunea dentara:

Evită apa cu aromă și zahăr
Nu consuma apa minerală zilnic, ca singură metodă de hidratare
Nu adăuga lămâie sau alte fructe (în special cele citrice) în apa pe care o consumi
Folosește un pai pentru a limita contactul acidului cu dinții
Eroziunea dentară este o problemă foarte comună, ce poate fi greu de ținut sub control. De aceea, prevenția este cea mai importantă. Mergi la un consult periodic la dentist, o dată la 6 luni sau de îndată ce observi că ceva nu este în regulă cu dantura ta.

Clinica stomatologica in Chisinau – serviciile stomatologului in Moldova.