Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 079558597 | 068099733
PrincipalaBlogBlogFumatul si efectele sale asupra implantelor dentare

Fumatul si efectele sale asupra implantelor dentare

13 05 2017

fumatul si efectele sale asupra implantului dentar

Albirea dintilor la fumatori in Chisinau

Mulți pacienți care își doresc un implant dentar in Chisinau nu înțeleg de ce trebuie să renunțe la fumat. Faptul că fumatul afectează sănătatea nu este un lucru nou. Dar știi că acest obicei te poate împiedica să obții cel mai bun rezultat al unui tratament cu implant dentar?
Gura și plămânii sunt principalele organe care intră în contact cu fumul de țigară. Fumatul are două mari efecte negative asupra sănătății orale:
– în primul rând, fumul de țigară arde țesuturile moi din cavitatea bucală și blochează glandele salivare, având ca efect principal uscarea gurii;
– în al doilea rând, nicotina afectează vasele de sânge, scăzând fluxul sanguin. Acest lucru afectează vindecarea unui implant dentar, prin împiedicarea vindecării maxilarului, motiv din cauza căruia implantul dentar poate cădea.
Lipsa salivei duce la acumularea bacteriilor ce pot produce afecțiuni dentare, precum boala parodontală. De asemenea, o altă categorie de pacienți care pot avea probleme legate de reușita unui tratament cu implant dentar sunt persoanele alcoolice sau cu diabet zaharat, cu boli de inimă sau bruxism.

Efectele fumatului asupra unui implant dentar

-Scade fluxul sanguin către țesuturile osoase și moi din cavitatea bucala
-Încetinește vindecarea osoasă și a țesuturilor
-Afectează calitatea osului
-Poate cauza pierderea osului din jurul implantului
-Cauzează inflamații în jurul implantului – periimplantita
-Afectează rata de succes a grefelor de os

Succesul implantului dentar stă în integrarea osoasă a rădăcinii de titan. Fumatul, imediat după intervenția de inserare a implantului, scade ritmul de vindecare și crește riscul apariției infecției ce duce, implicit, la pierderea implantului.

De ce nu pot fuma dupa vindecarea implantului?

În gura unui fumător, implanturile dentare întâlnesc un mediu mult mai periculos. Studii recente, realizate pe implanturi atât la fumători cât și la nefumători, relevă faptul că la fumători volumul osos scade anual cu 0,16mm/an. Deși nu pare mult, în timp acest lucru duce la pierderea osului din jurul implantului, rezultatul final fiind pierderea implantului.

Așadar poți înțelege de ce fumatul poate reprezenta o amenințare pentru implantul dentar. Tu ce alegi? Un obicei nesănătos sau un zâmbet frumos și sănătos? Respectă cu atenție indicațiile medicului specialist și tratamentul dintilor prescris după intervenția de inserare a implantului dentar. Doar așa vei putea să te bucuri toată viața de acele implanturi dentare.

Clinica stomatologica in Moldova –  Centrul de Estetica Dentara !!!