Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 079558597 | 068099733
PrincipalaBlogBlogMasele de minte. Tratamentul molarilor de minte in Moldova

Masele de minte. Tratamentul molarilor de minte in Moldova

06 04 2017

Majoritatea dintre noi se confruntă cu apariţia molarilor de minte în jurul vârstei de 18-24 de ani. Unora le ies toţi, altora nici unul, iar acest lucru se explică prin evoluţia omului, a masticaţiei şi alimentaţiei, micşorării maxilarelor care nu mai permit apariţia tuturor celor patru, provocând dureri. Trebuie urgent sa urmati proceduri de tratament al dintilor in Chisinau !

Ce este de făcut în acest caz? E bine să le laşi sau să le extragi? Sunt posibile complicaţii? Iată răspunsuri la aceste întrebări.

Tratarea canalelor dentare in Chisinau

Molarii de minte au rolul de a mesteca, a tăia şi fărâmiţa alimentele şi sunt la fel de utili ca şi ceilalţi dacă vor creste în mod corect, susţinuţi de gingii şi oase sănătoase. Îngrijirea molarilor de minte se face separat, deoarece erupţia nefiind completă ei rămân mai mici decât ceilalţi dinţi şi astfel periajul trebuie făcut individual. Tocmai din cauza faptului că nu li se acordă atenţie separată, aceştia nu ajung să fie periaţi şi se cariază mult mai repede.

Cand este necesara extractia molarilor de minte?

Apelăm la soluţia extracţiei atunci când molarii de minte sunt parţial erupţi şi nu au suficient spaţiu, dacă generează durere, sunt cariaţi profund sau dacă sunt parţial îngropaţi în osul maxilar şi sunt orientaţi spre dintele vecin pe care îl pot caria. Aceştia se scot şi dacă va creşte retenţia plăcii dentare sau dacă sunt inactivi în masticaţie. Dacă însă la erupţie molarul nu poate străbate mucoasa de deasupra lui şi observăm că are loc în cavitatea bucală, se va face doar o incizie pentru a-i permite acestuia să-şi urmeze erupţia pe arcadă.

Complicatiile maselelor de minte

Maselele de minte netratate pot cauza dureri intense la nivelul mandibulei sau maxilarului, probleme la mestecat şi chiar complicaţii precum boli gingivale, infectii, carii, chisturi sau înghesuirea dinţilor.

Cum se realizeaza extractia dentara?

O simplă radiografie îi va arăta medicului poziţionarea şi cum să realizeze extracţia.

Printr-o mică incizie în gingia care acoperă molarul de minte ne deschidem drumul spre dinte. Apoi se deschide o mică fereastră în os, prin care măseaua de minte se scoate cu ajutorul unor instrumente speciale, complet sau pe fragmente. După ce spaţiul gol care s-a creat este curăţat şi dezinfectat, se coase la loc gingia. Tot ceea ce trebuie să faceţi Dvs. este ca, în decurs de 7-10 zile de la intervenţie şi până la scoaterea firelor, să consultaţi medical stomatolog.

Cu ce trec durerile de dupa extractie?
Neplăcerile post-operatorii se pot remedia cu analgezice şi comprese reci. Pentru o igienă corespunzătoare, se pot administra antiseptice locale (apă de gură, ceaiuri dezinfectante de salvie sau muşeţel). De asemenea, nu e bine să consumaţi alimente dure (nuci, alune, seminţe), fierbinţi sau foate reci şi nici să fumaţi cel puţin 24 de ore de la intervenţie.
Recomandări dupa ce are loc extractia
1.administrăm analgezic în caz de durere
2.nu consumam fierbinte,alcool si nu fumam
3.aplicăm comprese reci pe zona unde a fost efectuată extracția pentru a reduce inflamația
4.evitam masticația in acel loc timp de 48 ore

Clinica stomatologica in Chisinau – Estetica Dentara !!!