Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 079558597 | 068099733
PrincipalaBlogBlogTratamentul dintilor de lapte la copii in Moldova

Tratamentul dintilor de lapte la copii in Moldova

10 04 2017

Orice copil trebuie să meargă să experimenteze vizitele la stomatolog încă cînd încep să îi apară primii dințișori.Cei mai mulți parinți înfruntă prima vizită la stomatolog doar după ce se confruntă cu prima carie dentara ,ceea ce este greșit!

Pedodontia in Chisinau – tratarea dintilor la copii si adolescenti

Aflați cînd trebuie să programați  vizitele la medicul stomatolog  și cum să îl convingeți pe cel mic să mearga. Stomatologia pentru copii in Chisinau s-a dezvoltat vertiginos in ultimii ani si ofera servicii de calitate la preturi accesibile.

Doctorii recomandă ca prima vizită la cabinetul stomatologic să aibă loc atunci cînd apare primul dinte.Daca,totuși nu acționați atît de repede ,atunci mergeți înainte ca sugarul să atingă vîrsta de un an.Vizitele regulate protejează dantura copiilor și previn problemele ce ar putea să apară o data cu creșterea dinților.În funcție de problemele și caracteristicile pe care le observă medicul se va stabili și frecvența vizitelor pe care trebuie să o respectați.De cele mai multe ori,se recomandă același lucru ca și în cazul adulților: o vizită la 6 luni.

Cei mai mulți părinți se confruntă cu  problema privitor la vizitele la stomatolog: un val de plînsete și proteste din partea copiilor,ceea ce este de înțeles,dar puteți aplica unele trucuri pentru a face aceste vizite cu un efort cît mai mic:

1.Faceți programarea pentru o zi în care știți ca cel mic este cît mai odihnit și mai puțin stresat .De cele mai multe ori  nu este bine sa mergeți la stomatolog după orele de joaca sau gradiniță,cînd oboseala este mare.

2.Vorbiți-i micuțului despre această vizită pe un ton cît mai pozitiv și încercați să scoateți în evidență cît mai multe lucruri bune si atrăgătoare.În niciun caz nu pomeniți de durere sau alte intervenții neplăcute.Vorbiți despre cît de puternici vor crește dințișorii lui și cum va putea să se bucure de mîncărurile și gustările preferate.

3.Spuneți-i că toată lumea merge la stomatolog și toți adulții vor să meargă cît mai des

4.Ascultați și răspundeți la toate întrebările pe care le are de pus și făceți-l să înțeleagă ce înseamnă această vizită.

Asteptări pentru prima vizita la medicul stomatolog

Stomatologia pediatrica

În cazul sugarilor ,medicul va evalua starea de sanatate orala și va analiza riscul pentru potențialele problem precum carii sau o creștere greșită a dinților.Mai devreme , îl va învăța pe micuț cum să își perieze dintii corect.

De cînd devin preșcolari,copiii trebuie să facă o vizită la stomatolog la 6 luni,iar aceste consultații devin mai elaborate.Unde este cazul se va face o radiografie dentară,se va analiza evoluția dinților,în special a celor care au prezentat probleme.

Multe probleme stomatologice au cauze care provin încă din anii de copilărie,de asta este important să acordați atenție și importanță acestor vizite pentru a vă asigura că cei mici nu vor avea probleme dentare în viitorii ani.

Clinica stomatologica in Moldova – Centrul de Estetica Dentara !!!