Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 +37379558597 | +37368099733
PrincipalaBlogTehnologii de ultima generatie in medicina dentara din Moldova

Tehnologii de ultima generatie in medicina dentara din Moldova

05 05 2017

Medicina dentara înseamnă evoluție și de la un an la altul apar pe piață aparate revoluționare menite să-i ajute pe pacienți, dar și pe medici.Iată cîteva din ele:

1.Microscopul Carl Zeiss

Microscopul dentar poate fi utilizat în aproape toate ramurile stomatologiei, dar indicaţia de elecţie este endodonţia (tratamentele de canal). Mărirea şi iluminarea imaginii dinţilor creează premisele pentru un tratament dentar de excepţie. Performanţele optice remarcabile oferă posibilitatea de a vizualiza detalii care nu pot fi observate cu ochiul liber. Imaginea la microscop este mărită şi foarte clară.Conform cifrelor, folosirea microscopului în procedurile stomatologice crește rata de succes a tratamentelor cu până la 90%.

2. Albirea dintilor cu lampa foto ZOOM

Lampa ZOOM este un aparat ce atinge perfecțiunea în materie de albire dentara. Cu ajutorul acesteia, pacientul care dorește albirea dintilor in Chisinau poate pleca acasă mulțumit deoarece obține rezultate bune, rapide și durabile. Ce înseamnă eficiența lămpii în cifre? Pacienții pot obține dinți mai albi cu 8 nuanţe, în doar 60 de minute. În plus, albirea cu Lampa ZOOM nu are efecte adverse.

3. Tratamentul dentar cu laserul

Laserul este o tehnologie modernă, care a revoluționat multe industrii, inclusiv pe cea stomatologică.
Beneficiile folosirii laserului în stomatologie
– elimină anxietatea, mai ales în cazul pacientilor care se tem de zgomotul pe care îl face freza în cabinetul stomatologic
– la unele interventii stomatologice nu mai este nevoie de folosirea anesteziei
– este redusă sângerarea în timpul procedurilor dentare
– reduce riscul de infectii, pentru că laserul are capacitatea de a steriliza
– timpul de recuperare este mai redus decât în urma interventiilor stomatologice clasice
– pacientii au dureri de mai mică intensitate, fata de cele resimtite în urma terapiilor clasice, din timpul recuperării de după interventie
– procedurile cu laser sunt mai precise decât cele traditionale, ceea ce înseamnă că se reduce riscul lezarii unor tesuturi sănătoase.

4.Tehnologia Cerec 3D CAD/CAM

Tehnologia CAD-CAM prin care un dinte sau mai mulţi ce necesită coroane ori punţi sunt amprentaţi virtual, apoi, prin intermediul unui soft, se face proiectul viitoarei lucrări, aceasta fiind realizată prin frezare computerizată din ceramică sau zirconiu. Avantajul acestei metode este că aceste lucrări vor fi mult mai precise, iar timpul de realizare va fi mult mai s c u r t (uneori lucrarea este gata în câteva ore). Dezavantajul principal: costul destul de ridicat.
Cum funcţioneză tehnologia ?
Un computer dotat cu o camera specială intraorală înregistrează amprenta digitală a segmentului în care va fi efectuată restaurarea. Imaginea astfel capturată este transferată pe ecranul compiuterului şi va oferii medicului dentist o vedere tridimensională a zonei restaurate. Cu ajutorul softului, medicul realizează un design precis al restaurării dentare. Salvează informaţia şi o transmite către un sistem computerizat de frezaj. Apoi, medicul va determina în cabinet culoarea dintelui ce va fi restaurat şi va alege un cub ceramic prefabricat corespunzător situaţiei. Estetică depinde de materialul ales. Din acest cub ceramic şi chiar sun ochii pacientului în 9 minute ia naştere coroana dentară.
În final restaurarea rezultată este perfect adaptată şi va fi cimentată în aceeaşi zi.

5. Digital Smile Design (DSD)

Este tehnica prin care se realizează un proiect al viitoarei lucrări dentare frontale care să fie în concordanţă cu faţa pacientului. Aceasta se face prin intermediul unui soft şi pe baza unor fotografii ale feţei şi arcadelor dentare, permiţând astfel tehnicianului dentar realizarea unor lucrări cât mai armonioase şi mai bine integrate.

6. Tehnologia PRGF (cu trombocite bogate in plasma)

Tehnologia PRGF (cu trombocite bogate in plasma) – pentru a vindeca zona pe care s-a intervenit chirurgical.
Cum este posibil?

Cand avem o rană, corpul nostru eliberează proteine pentru vindecarea acesteia. Tehnologia PRGF-Endoret folosește exact acest principiu. Medicul dentist recoltează pacientului o mică mostra de sange, dupa care, cu ajutorul unui dispozitiv numit centrifugă, direct în clinică, și utilizand exclusiv proteinele din sangele pacientului, se creaza amestecul care accelereaza procesul de vindecare a țesuturilor.
Centrifuga functioneaza 8 minute, la o viteza a turațiilor de peste 1000 turatii/ minut, astfel incat sa se separe elementele componente ale sangelui. In urma acestui proces hematiile sunt izolate de plasma. Plasma este introdusa apoi intr-un cuptor special si este transformata intr-o pasta cu proprietati de regenerare. Pasul urmator este aplicarea acesteia in zona unde trebuie sa se regenereze tesutul. Aditia osoasa in vederea implantului nu mai este necesara. Organismul produce singur osul pe care va fi fixat implantul.

Clinica stomatologica in Moldova –  Centrul de Estetica Dentara !!!