Skip to main content

Consultația

O consultaţie profesionistă este primul pas spre sănătate, iar stabilirea unui contac bazat pe încredere cu medicul stomatolog deja reprezintă un progres ce îl face pacientul în obţinerea danturii perfecte.

Consolidarea acestui dialog este esenţială pentru viitorul tratament, iar înţelegerea exacta a problemei se face prin aplicarea mai multor paşi:

  • Prezentarea şi cunoaşterea pacientului/medicului;
  • Crearea unui fişier medical general ce include istoricul medical al pacientului;
  • Examinarea statusului dentar şi a istoricului tratamentelor dentare anterioare;
  • Radiografii dentare şi fotografii pentru cazuri mai deosebite şi tratamente mai speciale;
  • Identificarea nevoilor speciale ale fiecărui pacient şi doleanţele acestuia;
  • Stabilirea unor paşi prioritari din perspectivă medicală, estetică, dar şi funcţională;
  • Adaptarea şi modificarea planului de tratament, explicarea în detalii a fiecărei etape din acesta pentru ca pacientul să fie la curent cu procesul de restabilire a zâmbetului dorit!
  • Modelarea dentară de wax-up (refacerea arcadelor dentare ale cazului clinic pe modele de studiu, de către tehnicianul dentar în laborator, în scopul previzualizării rezultatului final, chiar înainte de începerea tratamentului propriu-zis);
  • Modelarea indirectă – transpunerea wax-up-ului în cavitatea orală, care va fi „probat” în cavitatea bucală;
  • Stabilirea unui cost estimativ şi a etapelor de achitare.

Igienizarea dentară profesională

Este o procedură pe care o promovăm şi o încurajăm cu mult drag! Vizita de două ori pe an pentru efectuarea ei (3-4 ori pe an în cazul fumătorilor) aduce prospeţime, igienă şi un mediu favorabil pentru dantura pacientului.

Beneficiile sunt multiple:

  • Dinţi mai albi, curaţi într-un timp scurt. Estetica zâmbetului e prioritatea noastră!
  • E o procedură non-invazivă, e nevoie de maximum o oră pentru efectuarea ei;
  • Dantura este curăţată complet şi eficient;
  • Prin tehnica air flow şi detartraj oferim pacientului igiena absolută, ceea ce nu putem spune că se poate obţine în condiţii casnice;
  • Sunt reduse şansele de apariţie a bolilor gingivale şi paradontale;
  • Respiraţie proaspătă şi o sănătate orală de invidiat!
  • Lucrările dentare efectuate anterior vor rezista mai mult timp.

Desensibilizarea

Uzura smalţului dentar creează o sensibilitate excesivă. Apare şi retracţia gingivală, caria dentară, dinţi ciobiţi sau efecte adverse ale albirii dentare. Activităţi precum: periajul, masticaţia, contactul cu alimente pot provoca dureri temporare sau de lungă durată asupra dinţilor.

Specialiştii noştri însă au soluţii pentru toate aceste probleme.

Iată câteva din ele:

  • O pastă de dinţi pentru desensibilizare;
  • Fluorizare;
  • Gutiere cu gel desenzibilizant;
  • Acoperirea suprafeţelor radiculare… ce cuvânt e acesta, exuse?
  • Extirparea nervului

Sensibilitatea să vă atingă doar cu un surâs plăcut şi sănătos!

Profilaxia și tratamentul bruxismului

O vizită de rutină la cabinet poate arăta dacă pacientul suferă sau nu de această afecţiune numită bruxism. E un act voluntar sau involuntar de scrisnire sau încleştare a dinţilor pe timpul zilei sau nopţii.

Simptomele sunt multiple: dureri în articulaţii, în urechi, lipsa unei alineri corecte a danturii, dinţi cu abraziuni, dureri de cap, afectarea mai pronunţată a unui defect dentar existent, partenerul sesizează acest scrâşnit în timpul somnului. Numită şi boala vieţii moderne, bruxismul nici nu este conştientizat de unii pacienţi, iar verdictul fie este dat de medic, fie deja durerile devin mai accentuate. Una dintre soluţii este folosirea în timpul somnului a unei gutiere speciale. Este creată de tehnicianul dentar cu scopul de a atenua forţa musculară, de a evita leziunea dentară şi durerea facială.

Să aveţi un somn liniştit!

Sigilarea dinților

Dinţii au forme anatomice diferite, în funcţie de menirea acestora. Suprafaţa fiecăruia este formată din smalţ dentar care, în principiu, nu reţine bacterii. Însă molarii şi premolarii, de exemplu (specializaţi pe masticaţie) prezintă pe suprafaţa lor ocluzală un relief care are rolul de mărunţire a alimentelor. Din păcate, relieful mai reţine şi bacterii, iar pentru eliminarea lor nu este suficientă doar acţiunea de periaj.

Însă avem opţiunea de sigilare dentară. Aceasta închide ermetic şanţurile şi fosetele dinţilor laterali. Bacteriile nu mai au spaţiu de acumulare, acest spaţiu fiind inaccesibil.

Endodonţie

Vorbim despre tratamentul infecţiilor pulpei dentare şi al complicaţiilor acestora în ţesutul situat sub dinte. Însă tratamentul implică mai mulţi paşi cu scopul de a elimina infecţia la nivelul pulpei dentare şi de a proteja zonele decontaminate de alte agresiuni microbiene.

Tratamentul cariilor

Inestetice şi dureroase, cariile sunte cele mai frecvente afecţiuni ale sistemului dento- maxilar. Astfel, ţesutul dur dentar se pierde treptat dacă nu este tratat la timp. Apariţia cariilor înseamnă: nerespectarea igienei orale, consum excesiv de alimente bogate în zahăr, fumat, stres etc.

Caria este şi rezultatul unui proces de acumulare al bacteriilor care, împreună cu resturile de alimente şi salivă, creează un biofilm numit şi placă dentară. Bacteriile din placa respectivă transformă carbohidraţii în energie pentru a supravieţui, iar aşa mod apar acizii, adevăraţi inamici ai straturilor dentare. Însă la clinica noastră avem cele mai noi soluţii de eliminare a cariilor de orice tip!

Vă aşteptăm cu drag la consultaţie!