Skip to main content

Albirea dentară

Zâmbetul alb şi strălucitor mereu a fost asociat cu încredere, sănătate şi frumuseţe. Să recunoaştem, cu toţii ne dorim dantura starurilor de peste Ocean! Este cea mai solicitată procedură, inclusiv la clinica noastră. Albirea dentară este opţiunea pentru cei care au dinţii afectaţi de pete de cafea, vin roşu etc. Şi farmaciile oferă soluţii, dar tot mai mulţi pacienţi se întreabă dacă ele chiar funcţionează. Răspunsul ar fi un DA cu parfum de marketing! Însă experienţa medicului stomatolog nu poate fi contestată. Curăţarea dinţilor cu ultra sunet sau periaj sunt doar câteva dintre propuneri.

Faţete dentare

E tot ce îşi poate dori un om contemporan, mereu ocupat şi cu agenda plină. Zâmbetul perfect există şi el nu „poartă” bracket, şi nici nu are nevoie de albire. Tratamentul faţetelor dentare reprezintă o inovaţie în restabilirea zâmbetului frumos şi armonios. Sunt camuflate unele goluri şi lacune dintre dinţi, muşcătura este corectată, inclusiv coloraţiile severe, imperfecţiunile de structură a dinţilor.

Faţetele sunt create după noile tehnologii, adaptate fiecărui caz şi pacient. Se ia în calcul aspectul feţei, linia zâmbetului şi linia ochilor.

Iată şi avantajele:

  • Un aspect natural după transluciditate, textură, culoare şi rezistenţă;
  • Pulpa dentară nu simte variaţii de temperatură;
  • Ţesuturile din jurul dintelui nu sunt afectate;
  • Smalţul este foarte puţin şlefuit;
  • Nu se colorează sau pătează în timp.

Restaurarea estetică

Clinica noastră mereu a fost adepta noilor tehnologii, iar serviciile de restaurare estetică prestate la noi în cabinet la fel au parte de inovaţii. Compozite şi ceramică, materialele care au făcut revoluţie în acest segment de servicii. Sunt materiale dure, rezistente şi eficiente doar în cazul aplicării corecte a acestora. Dacă o carie distruge cam 50 la sută din dinte, el poate fi refăcut cu o plombă. Însă obturaţia estetică e mai mult decât o plombă. Dintele are nevoie să capete aspectul său natural, transluciditatea sa firească. În cazul dat se folosesc materiale şi tehnici speciale.

Coroane integral ceramice

Coroana dentară este soluţia unor probleme precum: dinţi deterioraţi, carii, igienă orală precară, dinţi devitalizaţi şi cu un aspect estetic neplăcut, obturaţii învechite etc. Această coroană oferă avantajul de biocompatibilitate, adică, materialul utilizat formează un aspect sănătos şi natural al gingiei. Astfel, pacienţii se pot bucura de dinţi albi şi sănătoşi.

Incrustaţiile dentare

Vorbim despre soluţii superioare plombelor, mai ales că pot fi aplicate cu succes pentru a corecta anumite afecţiuni coronare în zonele laterale. Ele se produc în urma unei amprente luate de medicul stomatolog, în laboratorul de tehnică dentară. Este aplicată metoda modernă numită CAD-CAM. Aceasta elimină orice defect de adaptare sau de altă natură.

Avantaje:

  • Aspect estetic natural;
  • Protejează dinţii;
  • Se dilată şi se contractă la fel ca dinţii naturali;
  • Nu exercită presiune la nivelul dinţilor în timpul masticaţiei.