Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 +37379199733 | +37368099733
PrincipalaServiciiStomatologie generala in Moldova

Stomatologie generala in Moldova

Consultatia in Chisinau

Servicii de consultatie reprezinta primul contact cu medicul dumeavoastra si de accea ii acordam o importanta deosebita pentru a stabili care este rezultatul pe care il asteptati.
consultatie - Stomatologie generala in MoldovaDeoarece comunicarea medic pacient este esentiala pentru confortul dumeavoastra aceasta sedinta poate fi mai lunga pentru si cuprinde mai multi pasi:

 • prezentarea si cunoasterea reciproca
 • completarea personale si a fisei medicale generale in care consemnam istoricul medical al pacientilor
 • examinarea statusului dentar si a istoricului tratamentelor dentare
 • radiografii dentare si fotografii pentru cazuri mai speciale si tratamente mai complexe
 • intelegerea nevoilor speciale ale fiecarui pacient si preferinta acestuia
 • stabilirea unor prioritati din punct de vedere medical, estetic si functional
 • schitarea planului de tratament si explicarea a ceea ce reprezinta si ce presupune fiecare etapa:
  • modelarea dentara de wax-up, ceea ce constă în refacerea arcadelor dentare ale cazului clinic pe modele de studiu, de către tehnicianul dentar în laborator, în scopul previzualizării rezultatului final, chiar înainte de începerea tratamentului propriu-zis;
  • modelarea indirecta – transpunerea wax-up-ului în cavitatea orală, care va fi “probat” în cavitatea bucală.
 • elaborarea unui cost estimativ si a stabilirea etapelor de plata

IMG 8214 1 2 - Stomatologie generala in Moldova

Igienizarea dentara profesionala in Moldova

Aceasta procedura se recomanda sa fie realizata in cabinetul stomatologic de doua ori pe an dar, daca sunteti fumator de 3-4 ori pe an.

igienizarea 1 228x170 - Stomatologie generala in MoldovaPrincipalele beneficii ale igienizarii dentare profesionale:

 • Efectul estetic – dinti mult mai albi si mai curati intr-un timp scurt
 • Procedura usoara, fara durere realizata in mai putin de 1 ora
 • Curatare dintilor completa si eficienta
 • Prin cele 2 etape, detartraj si air flow, se obtine o igienizare cu adevarat completa a danturii, la domiciliu fiind greu de ajuns la acelasi nivel de igienizare
 • Dupa detartraj sau indepartarea placii bacteriene, evitati bolile gingivale si parodontale
 • Va mentineti sanatatea orala si obtineti o respiratie proaspata
 • Prelungiti viata lucrarilor dentare realizate in cabinetul stomatologic

Desensibilizarea in Chisinau

desensebilizarea 1 - Stomatologie generala in Moldova

Sensibilitatea dentara este rezultatul uzurii smaltului dentar, a radacinilor expuse (retracie gingivala) ,carie dentara, dinti ciobiti sau efecte secundar al albirii dentare.

Cind aveti sensibilitate dentara sporita anumite activitati ca periajul, masticatia si contactul cu alimentele pot provoca o durere puternica temporara sau de lunga durata asupra dintilor.

Daca aveti sensibilitate medicul iodentifica si excude cauzele ce stau la baza durerii dentare si va poate recomanda:

 • Pasta de dinti pentru desensibilizare
 • Fluorizare
 • Gutiere cu gel desensibilizant
 • Acoperirea suprafetelor radiculare exuse
 • Extirpare de nerv

Tratarea bruxismului in Moldova

bruxismul 228x170 - Stomatologie generala in MoldovaDoar în timpul unei consultatii afli că suferi de această afecțiune. Bruxsismul reprezinta actul voluntar sau involuntar de inclestare a dintilor in timpul zilei sau in timpul noptii. Este necesar sa apelati la medical stomatolog daca observati: dureri in articulatii, in urechi, daca dantura nu are o aliniere corecta, daca aveti dinti abraziati, daca acuzati dureri de cap, daca apare inrautatirea unui defect dentar existent, daca partenerul dumneavoastra sesizeaza ca in timpul somnului scrisniti din dinti.

S-ar putea să suferiti de bruxism – boala vieții moderne, pe care nici nu o conștientizezi până nu simti durerea sau nu îți spune un medic stomatolog. Imediat ce sesizati aceasta problema sa va adresati medicului stomatolog. In cele mai multe cazuri se recurge la purtarea in timpul somnului a unor gutiere realizate de catre tehnicianul dentar dintr-un material flexibil menite sa absoarba forta muscular sis a evite leziunile dentare si durerile faciale.

Sigilarea dintilor

sigilarea - Stomatologie generala in Moldova

Dupa cum fiecare din noi poate observa dintii au forme anatomice diferite, pentru diferitele functii pe care le indeplinesc. Suprafata fiecarui dinte este formata din smaltul dentar care in principiu nu retine bacterii. Anumiti dinti, in special molarii si premolarii, dinti specializati in masticatie prezinta pe suprafata lor olcuzala un asa-numit relief. Acest relief este necesar pentru maruntirea alimentelor.

Partea mai putin pozitiva a acestui relief, este faptul ca retine bacterii. Acest lucru se intampla pentru ca periajul este in unele cazuri insuficient pentru a indeparta bacteriile acumulare la acest nivel. Sigilarea dentara inchide ermetic santurile si fosetele dintilor laterali si in acest fel bacteriile nu mai au unde sa se acumuleze, acest spatiu nemaifiind retentiv.
sigilarea 2 600x236 - Stomatologie generala in Moldova

Servicii de endodontie in Chisinau

endodetie 228x170 - Stomatologie generala in MoldovaEndodontia se ocupa cu tratamentul infectiilor pulpei dentare si al complicatiilor acestora in tesutul situat sub dinte.
Tratamentul endodontic este o succesiune de proceduri terapeutice care are ca scop eliminarea infectiei de la nivelul pulpei dentare si protejarea zonelor decontaminate de alte agresiuni microbiene.
Daca pulpa unui dinte este infectata, inflamata sau infectia a ajuns la nivelul parodontiului apical, tratamentul endodontic este necesar pentru a salva dintele.
endo 2 - Stomatologie generala in Moldova

Uneori, pulpa dentara poate fi lezata datorita actiunii altor categorii de factori (care nu sunt microbieni). De exemplu, tesutul pulpar poate fi afectat datorita insultelor termice rezultate in urma unor proceduri dentare repetate executate (fara racire) in apropierea pulpei. Pulpa mai poate fi vatamata si in urma actiunii unor agenti chimici puternici aflati in diferite medicamente dentare.
Indiferent de natura agentului etiologic (microbian, termic, chimic etc), pulpa dentara (la fel ca orice tesut din organismul uman) va incerca sa declanseze o reactie de aparare impotriva agentului vatamator.

 

Tratarea cariei in Moldova

caria 228x170 - Stomatologie generala in Moldova

Carii dentare reprezintă una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale sistemului dento-maxilar, care se manifestă prin pierderea treptată şi localizată de ţesut dur dentar, sub acţiunea mai multor factori, printre care amintim: nerespectarea igienei orale, consumul crescut de alimente bogate în zahăr, fumatul, stresul.

Înainte de apariţia cariei propriu-zise, există însă un proces de acumulare a bacteriilor care, împreună cu resturile alimentare şi saliva, formează un biofilm subţire cunoscut sub denumirea de placă dentară. În momentul în care consumaţi alimente sau băuturi cu concentraţii ridicate de carbohidraţi, bacteriile din placa dentară transformă aceşti carbohidraţi în energie pentru supravieţuirea lor şi astfel sunt produşi acizii, care în timp distrug straturile dentare şi astfel ia naştere caria.

 

Puteti utiliza si alte servicii stomatologice ale centrului, cum ar fi tratarea petelor mari pe dinti, implantarea protezelor dentare sau tratamentul gingivitei.

Estetica Dentara – Clinica stomatologica in Chisinau!