Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 079558597 | 068099733

Chirurgia dentara in Moldova si extragerea dintilor.

Chirurgia orala in Moldova este o ramură a chirurgiei stomatologice care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afectiunilor gurii, dintilor, gingiilor, maxilarului si mandibulei sub aspect funcțional și estetic. La Centrul Stomatologic De Estetica Dentara beneficiați de următoarele servicii chirurgicale FARĂ DURERE:

In Clinica Stomatologica in Moldova extractia dentara o intervenție de natură chirurgicală prin care se urmărește a se îndepărta dintele – extractia dintelui care: fie nu mai poate fi recuperat prin tratament conservator,fie prezența lui pe arcadă împiedică erupția normal sau alinierea celorlalți dinți.

Principii generale utilizate la extractia dintilor in Chisinau:

  1. Lărgirea alveolei , pentru a permite rădăcinii să iasă din locul său anatomic;
  2. Coroanele mici,fara convexitati bine reprezentate,necesita folosirea elevatoarelor,urmata apoi de aplicarea cleștelui de extracție pe suprăfața dintelui;
  3. După dilatarea alveolei,dintele este extras prin ruperea fibrelor ligamentare periodontale;
  4. După realizarea extracției dentare uneori sunt necesare fire de sutură pentru a afronta marginile plăgii postextracționale și a grăbi procesul de vindecare.

Chiuretaj subgingival – o metodă chirurgicală care face posibilă curăţarea în profunzime a suprafeţei radiculare și îndepărtarea țesutului bolnav în condiţii de vizibilitate bună. În pungile parodontale expuse se pot introduce grefe osoase şi proteine derivate din matricea smalţului.

Gingivoplastie – sau plastia gingivală constituie intervenţia chirurgicală de remodelare a gingiei sănătoase care înconjoară dintele.

Care sunt indicatiile gingivoplastiei?

Zambetul gingival: se caracterizează prin expunerea unei suprafeţe mari din gingie atunci când pacientul zâmbeşte. În aceste cazuri, gingia coboară prea mult şi acoperă coroana dinţilor, aspectul fiind inestetic în zona frontală. Se poate efectua gingivoplastie însoțită uneori de osteoplastie( remodelarea conturului osos) pentru a descoperi mai mult din coroana dentară şi a obţine un zâmbet frumos.

Gingivita si parodontita: sunt situaţii când îmbolnăvirea gingiei poate conduce la modificarea definitivă a aspectului acesteia, chiar şi după remiterea bolii, prin hiperplazie şi reorientarea marginii gingivale. Se poate realiza gingivoplastie în scop cosmetic, mai ales în zona frontală, psihologic sau funcţional.

Alungirea coroanei clinice a dintelui pentru a îmbunătăţi retenţia unei piese ca protetica dentara. Prin creşterea lungimii coroanei dentare se asigură rezistenţa şi retenţia restaurării protetice precum şi un aspect estetic desăvârşit.

Caria dentara radiculara sau orice alt proces patologic care evoluează subgingival necesită îndepărtarea gingiei pentru a asigura accesul şi vizibilitatea necesare tratamentului, urmată de remodelarea conturului gingival, la sfârşitul intervenţiei.

Rezectie apicala – este intervenţia chirurgicală prin care se îndepărtează țesutul de granulație, extirparea chistului dentar sau granulomul prezent în os la nivelul vârfului rădăcinii dentare.

Rezectia apicala este indicata atunci cand există:

  • granulom dentar– dificultăţi anatomice ce impiedică curaţarea şi obturarea corectă a canalului radicular;
  • dificultăţi ce ţin de reabilitarea protetică a dinţilor afectaţi;
  • fracturi radiculare orizontale cu necroză apicală;
  • blocaje pe lungimea canalului radicular ce nu pot fi depăşite prin tratament endodontic;
  • greşeli în tratamentul endodontic;
  • leziuni mari periapicale ce nu se mai pot trata endodontic.

Implant dentar in Moldova- o intervenție chirurgicală, prin care se inserează, pe arcada dentară, o rădăcină artificială, din titan. Pentru a beneficia de un implant dentar, este luată în considerare starea generală de sănătate a pacientului.Această intervenție durează aproximativ o oră sau un timp mai îndelungat, dacă sunt inserate mai multe implanturi dentare.

După 7 zile sunt îndepărtate firele de sutură, astfel încât, la examinarea locului de inserție a implanturilor dentare, mucoasa bucală arată ca înainte de intervenția chirurgicală (implanturile dentare nu se văd).După vindecarea deplină a osului (între 3 și 6 luni) este atașat bontul de vindecare pentru 7-14 zile.Atașarea bontului protetic și protezarea dintilor prin coroane, punți sau proteze necesită 3-4 ședințe și durează între 7 și 14 zile.

Albirea dintilor in Chisinau – procedura dentara la preturi accesibile.

Clinica stomatologica in Chisinau Estetica Dentara Balan Victor vă așteaptă mereu cu drag pentru a petrece o consultatie stomatologica la adresa mun. Chișinău ,str.Sfîntul Andrei 37,of. 1.

Pentru programări sau informații suplimentare puteți apela la numarul de telefon   022 83-77-06; 068099733.