Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 079558597 | 068099733
PrincipalaServicii stomatologice cu plata in Chisinau. Sanatatea dentara in Moldova.Stomatologia pentru copii in Moldova/ – tratamentul dintilor de lapte, cariilor

Stomatologia pentru copii in Moldova/ – tratamentul dintilor de lapte, cariilor

Pedodontia in Moldova este o specialitate stomatologică ce se adresează copiilor, ocupîndu-se cu profilaxia și tratarea dintilor in Chisinau, tratamentul dintilor de lapte și a dinților permanenți primari. 

Prima vizita la medicul stomatolog

 • Considerăm ca prima vizită a copilului la cabinet trebuie sa fie distractivă, educativă și mai ales, să creeze o impresie pozitivă.
 • Te încurajăm să fii alături de copil pe parcursul primelor vizite. Apoi ar fi bine să-l obișnuim să rămînă singur cu noi în cabinet la clinica stomatologica in Chisinau – Estetica Dentara.
 • Te învățăm pe tine și pe copilul tău cum să vă îngrijiți cît mai bine dantura. Iți vom furniza informații precum ce anume cauzează cariile dentare, ce poți face pentru a le preveni. Stomatologie pentru copii la preturi accesibile

De ce este important sa tratam dintii de lapte de carii?

Dinții de lapte au un rol important în ghidarea și apariția corectă pe arcadele dentare a dinților permanenți, influențează dezvoltarea vorbirii, a oaselor maxilare și permit o masticație și hrănire adecvată a copilului.
Din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase, unei igiene necorespunzătoare sau absente, acești dinți ajung să fie afectați de leziuni specifice.

Tratamentul oferit pentru copii în cabinetul nostru:

 • Sigilarea santurilor și fisurilor dintilor permanenți este una dintre cele mai moderne metode de prevenţie a cariilor dentare la copii.Șanțurile și fisurile sunt expuse unui risc crescut de apariție a cariilor. Datorită formei complexe, chiar și cele mai exigente practici de igienă sunt foarte des lipsite de eficacitate în astfel de zone. Materialele folosite – sigilanții – sunt răşini compozite transparente sau opace. Sunt preferați sigilanții fotoactivi (cei care se întăresc cu ajutorul lămpii cu ultraviolet). Sigilarea se face atît la dinţii temporari (de lapte) dar, mai ales, la cei permanenţi, de obicei imediat după ce au erupt. Metoda se aplică în special pe dinţii definitivi în intervalul de vîrstă 6 – 15 ani. Astfel, se elimină riscul unor tratamente invazive care vor afecta structura dentară pe întreaga durată a vieţii.
 • Tratarea cariilor dentare – caria este un proces distructiv ce afectează dintele, prin acţiunea bacteriilor din cavitatea bucală, demineralizînd smalţul şi afectînd astfel integritatea acestuia.Caria la bebeluși și copii mici poate avea un efect devăstător. Dinții de lapte (sau primari) ai bebelușului au un rol esențial în masticație și vorbire corectă, cît și pentru erupția dentiției permanente. Copiii care sunt obișnuiți de mici cu o igienă orală riguroasă se vor bucura de dentiție sănătoasă în perioada adultă.Obturațiile (plombele) cu material fotopolimerizabil sunt cea mai bună soluţie în tratamentul cariei dentare. Cu timpul, tehnologia a avansat şi acum materialele de plombare au căpătat proprietăţi mult mai bune, devenind mai rezistente în timp şi mai compatibile cu ţesutul dentar, fiind absolut estetice. Culorile compozitului pot fi amestecate pentru a obţine nuanţa naturală a dintelui, astfel încît obturaţiile sunt invizibile.
 • Tratamentul endodontic pe dintii de lapte(temporari)
  Tratamentul de canal pe dinți de lapte permite păstrarea acestora pe arcada dentară chiar dacă a fost afectată pulpa dentară.
  Când integritatea pulpei dentare este afectată sau dacă aceasta se infectează, tratamentul de canal este soluția de elecție, în astfel de situații, pentru a păstra acești dinti de lapte pe arcada dentară.
  Copiii pot pierde prematur câțiva dinti de lapte, chiar și dinții definitivi, nedezvoltați încă, dacă afețiunile pulpare nu sunt tratate la timp.Inflamația pulpei dentare este asociată, de cele mai multe ori, cu durerea dentară. Există însă și situații, excepționale, în care se poate ajunge la necroza pulpară fară un istoric dureros.În funcție de gradul de afectare al pulpei dentare, tratamentul ales poate varia între coafaj direct, coafaj indirect, pulpotomie sau pulpectomie.
 • Extractia dintilor temporari

Cînd un dinte temporar trebuie extras?

Atunci cînd caria s-a extins la nivelul camerei pulpare și a determinat o infecție (abces), atunci se indică extracția; pentru ca altfel, pot apărea complicații la dintele permanent din os (pete, defecte de structură).

După ce s-a efectuat extracția, este indicat plasarea unui ‘menținător de spațiu’ care va opri deplasarea dinților vecini în spațiul rezultat și va preveni înghesuirea dinților permanenți.

 • Radiografiile dentare la copii.Radiografiile (Razele X) reprezintă o etapă vitală și necesară procesului de diagnosticare și, datorită lor, anumite probleme vor fi tratate. În cazul copiilor, Razele X pot fi folosite pentru supravegherea dinților care erup, permițînd medicului stomatolog pentru copii diagnosticarea problemelor și întocmirea planului de tratament stomatologic. Dacă problemele dentare sunt identificate și tratate înca din stadiu incipient, tratamentele ulterioare sunt mult mai confortabile pentru copilul dumneavoastră . În condițiile de siguranță actuale, cantitatea de Raze X primite în urma unei examinări este foarte mică, iar riscul este neglijabil. Pe scurt, radiografia dentară reprezintă un risc mult mai mic decît o problemă dentară neidentificată și netratată.
pedodontie 2
pedodontie

Centrul de Estetica Dentara Balan Victor vă așteaptă mereu cu drag la adresa mun. Chișinău ,str.Sfîntul Andrei 37,of. 1.

Pentru programări sau informații suplimentare puteți apela la numarul de telefon   022 83-77-06; 068099733.