Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 079558597 | 068099733
PrincipalaServicii stomatologice cu plata in Chisinau. Sanatatea dentara in Moldova.Curățarea și lustruirea dinților la Chișinău. Prevenirea și tratamentul bolilor.

Curățarea și lustruirea dinților la Chișinău. Prevenirea și tratamentul bolilor.

services-2
profilaxie si preventie 1

Profilaxia stomatologică este cea mai simplă și eficientă metodă de prevenție a apariției problemelor dentare. Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor costisitoare și a complicațiilor. Profilaxia trebuie să înceapă încă din copilărie odată cu apariția primilor dinți și continuată apoi toată viața.

Metode de profilaxie dentara si detartraj

Clinica stomatologica in Chisinau Estetica Dentara propune servicii de profilaxie a cavitatii bucale si consultatia stomatologului dupa o metodica

Control periodic regulat Controlul periodic este foarte important pentru menținerea sănătații orale. Multe afecțiuni orale evoluează fară dureri mai ales în fazele inițiale.În timpul controlului periodic, medicul stomatolog poate depista carii incipiente de care pacientul nu este încă alertat sau poate descoperi semne inițiale ale unei îmbolnăviri gingivale.
Controlul periodic ar trebui efectuat cel putin de 2 ori pe an și chiar mai des dacă situația clinică o cere.

Igiena orala. Igiena orală este cea mai importantă metodă de profilaxie. Placa dentară se acumulează pe suprăfața dinților după fiecare masă. Dacă nu este îndepărtată prin periaj activ, aceasta se va calcifica transformandu-se în tartru dentar.Principalul obiectiv al igienei orale este îndepărtarea plăcii dentare de pe suprăfața dinților și prevenirea depunerii acesteia.O igienă orală corecta presupune un periaj dentar regulat și corect (minim de 2 ori pe zi), folosirea aței dentare și a apelor de gură.

Detartraj.Detartrajul reprezintă procesul de îndepărtare a tartrului și plăcii dentare folosind instrumente de mână sau aparate specifice de detartraj sonice sau ultrasonice.Este important să se îndepărteze atît tartrul supragingival cît și cel subgingival. Aparatele de detartraj ultrasonice asigură o curățare foarte eficientă a tartrului și plăcii dentare.

Curatarea dintilor prin metoda Air Flow

Air Flow.Este o procedura modernă, nedureroasă, de igienizare profesională a dinților prin care se realizează un masaj gingival care aplică pe dinți un jet de apă, aer și bicarbonat de sodium cu rolul de a îndepărta ultimele resturi de placă și tartru de pe suprafețele dentare și interdentare.Pentru pacienții care suferă de boli parodontale, se recomandă chiuretajul subgingival. În caz de nevoie, medicul stomatolog alege să recurgă la anestezia locală pentru a face procedura mai confortabilă.

Periajul profesional.Periajul profesional are ca scop îndepărtarea plăcii dentare ce a mai ramas după detartraj precum și a diverselor pete sau colorații de pe suprăfața dinților. Periajul profesional este realizat de medicul dentist cu ajutorul instrumentelor mecanice.Pasta cu care se execută periajul profesional are un conținut bogat în fluor, fiind aplicată pe suprăfața dinților cu ajutorul unor cupe din cauciuc atasate la micromotor.

Detartrajul dintilor

Depistarea si tratarea cariilor dentare incipiente.Este o metodă eficientă de profilaxie deoarece previne evoluția cariilor și apariția complicațiilor. Cariile mici sunt mai ușor de tratat. Odată ce apar complicațiile datorate evoluției cariilor, tratamentul este mai complicat.

Sigilarea santurilor si fosetelor.Această metodă previne stagnarea microbilor și a plăcii dentare în șanțurile și fosetele molarilor și premolarilor prevenind astfel apariția cariilor la acest nivel.Și adulții pot beneficia de sigilare dacă aceasta nu s-a realizat înainte. Materialele de sigilare se uzează în cîțiva ani,în consecință, este nevoie de o monitorizare constanta pentru a le putea înlocui dacă este cazul.

Fluorizarea.Fluorul este un mineral care ajută la întărirea smalțului, pe care îl face mai rezistent la actiunea cariilor.Fluorizarea profesională este aplicată de către medicul stomatolog în cabinet sub formă de geluri sau lacuri prin intermediul unor gutiere de unică folosință sau prin pensulare direct pe suprăfața dinților.

Instructaj.Intrucat igiena orală la domiciuliu este foarte importantă, în timpul ședinței de profilaxie, pacienților le sunt prezentate gratuit tehnicile corecte de periaj și folosirea aței dentare sau a altor aparate ajutătoare (periuța interdentară, duș bucal, etc)

Tratarea cariilor in Moldova – Estetica Dentara !!!

profilaxie si preventie 2
profilaxie si preventie 3

Centrul de Estetică Dentară Balan Victor vă așteaptă mereu cu drag la adresa mun. Chișinău ,str.Sfîntul Andrei 37,of. 1.

Pentru programări sau informații suplimentare puteți apela la numarul de telefon   022 83-77-06; 068099733.