Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 079558597 | 068099733
PrincipalaServicii stomatologice cu plata in Chisinau. Sanatatea dentara in Moldova.Tratamentul cariei dintilor, pulpita, parodontita (parodontoza) s.a.

Tratamentul cariei dintilor, pulpita, parodontita (parodontoza) s.a.

Terapia dentara – se referă la repararea efectelor datorate cariei dentare, a traumelor și a diverselor afecțiuni ale cavității bucale.Printre procedurile specifice de tratament se numără obturațiile cu materiale compozite (instalarea plombelor dentare) și terapia canalului radicular- (îndepărtarea țesutului infectat din canalul radicular).

terapie dentara 1
services-3

Tratamentul cariilor – tratarea dintilor in Chisinau

Caria dentară este cea mai frecventă afecțiune a dinților și reprezintă o leziune ce se manifestă printr-o pierdere treptată și localizată de țesut dur dentar. În stadiul de carie incipientă ea nu poate fi observată decât de medicul stomatolog. Când caria a fost sesizată de pacient, leziunile carioase sunt avansate. Este important ca leziunea să fie surprinsă cât mai devreme deoarece astfel tratamentul se face cu sacrificiu mai mic de țesut dentar sănătos. O carie avansată se poate complica prin afectarea pulpei și va necesita tratament endodontic.Tratamentul cariei presupune îndepărtarea țesutului dentar afectat până se ajunge la țesut dentar sănătos, apoi tratament endodontic dacă a avut loc și afectarea pulpei și în final reconstrucția coronară printr-o plomba dentara. Materialele compozite sunt soluția cea mai potrivită pentru obținerea unor nuanțe precise care se potrivesc cu dintele.Aceste materiale sunt în momentul de față cele mai populare pentru că pot imita culoarea dintelui, fiind în același timp foarte rezistente.

Albirea dintilor in Chisinau , curatarea si profilaxia| Endodontia

Endodonția sau tratamentul de canal este partea stomatologiei care se ocupă cu afecțiunile și tratamentul canalului radicular. Se acordă atenție deosebită acestor tratamente stomatologice ce sunt baza unor tratamente ca protetica dentara – mai complexe, scopul tratamentului endodontic fiind de a prelungi viața unui dinte.

Pulpa dentară se poate inflama, infecta sau necroza în anumite situații (cel mai frecvent ca o complicație a cariei dentare). Ajunsă în această situație, pulpa dentară trebuie îndepărtată iar acest lucru se face prin tratamentul de canal. În funcție de particularitățile cazului, tratamentul endodontic se poate încheia într-o ședință sau poate necesita 2-3 sau chiar mai multe ședințe ulterioare.

Tratamentul de canal în general nu doare, se face sub anestezie, presupune curățarea canalului/canalelor radiculare și obturația ulterioară a acestora cu un material special (în general gutapercă). Trebuie reținut că terapia canalului radicular înseamnă tratarea unei afecțiuni a pulpei dintelui, însă tratamentul este complet numai când se readuce dintele la starea sa funcțională. Pentru a reda funcționalitatea dintelui este nevoie de o coroană sau de o altă lucrare dentară similară.

Pe langa stomatologia terapeutica centrul nostru ofera pacientilor si o multime de alte servicii stomatologice in Chisinau !

Clinica Stomatologica in Chisinau Estetica Dentara – Balan Victor va așteaptă mereu cu drag la adresa mun. Chișinău ,str.Sfîntul Andrei 37,of. 1.  

Pentru programări sau informații suplimentare puteți apela la numarul de telefon   022 83-77-06; 068099733.