Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 079558597 | 068099733
PrincipalaCentrul dentar in Moldova si Centru stomatologic cu tehnologii de ultima generatie si profesionism.

Centrul dentar in Moldova si Centru stomatologic cu tehnologii de ultima generatie si profesionism.

Centrul de Estetica Dentara – clinica stomatologica s-a înființat din pasiune pentru estetica dentară, fiind o clinică modernă, dotată cu aparatura de ultima generatie.

Fondatorul Centrului de Estetică Dentară este medicul stomatolog Balan Victor cu o experienţă practică de peste 15 ani, ce oferă servicii medicale de calitate superioară cu un nivel înalt de pregătire profesională, cu participări la congrese internaţionale şi având strînse legături cu mediul universitar medical, tinând pasul cu cele mai noi metode și terapii de tratament aparute la nivel mondial.

Pentru noi pacienții sunt importanți, prioritatea noastră este sănătatea si estetica dentară. Prin serviciile noastre, contribuim la succesul tău profesional și personal, iți acordăm cea mai mare atenție, rezultatul fiind unul perfect și de lungă durată.

Centrul de Estetică Dentară te ajută să tratezi, dar cel mai important, te ajuta să previi afectiunile ce pot apărea la nivelul cavității bucale.

Prin serviciile de înaltă calitate, profesionalism și multă implicare din partea medicilor specialiști în estetica dentară, vei reuși să zâmbești fară restricții și să atragi privirile celor din jur.

Oferim garanţia calităţii şi siguranţei tratamentelor dentare, prin utilizarea celor mai performante echipamente şi tehnologii din domeniu, acestea permiţând diagnosticarea afecţiunilor dentare în stadii incipiente precum şi confortul pacientului în timpul tratamentului aplicat.

Conditii de igiena

Pentru a putea garanta pacienţilor noştri tratamente sigure, fără risc de contaminare, spaţiul destinat tratamentelor, fiecare cabinet stomatologic, a fost amenajat şi dotat în concordanţă cu cele mai recente prevederi ale legislaţiei în vigoare:

 • Instalaţii de sterilizare a aerului cu UV, asigură decontaminarea permanentă a aerului eliminând riscul contaminării încrucişate;
 • Lămpi bactericide cu UV asigură decontaminarea suprafeţelor;
 • Pardoseli antiseptice;
 • Automat pentru botoşi medicali de unică folosinţă, utilizaţi de pacienţi pe toată perioada petrecută în clinică, în scopul păstrării condiţiilor de igienă;
 • Substanţe dezinfectante de cea mai bună calitate utilizate pentru dezinfectarea suprafeţelor de contact: unituri dentare, pardoseli, mobilier;
 • Sisteme no-touch pentru igienizarea mâinilor;
 • Instrumentar şi materiale de unică folosinţă: bavete, pahare, ace, mănuşi, măşti, aspiratoare bucale.

Folosim apa sterilă pentru clătirea efectuată in timpul manevrelor stomatologice.

Inainte și după fiecare pacient păstram o perioadă de pregătire a cabinetului, asistentele dezinfectează toate suprafeţele de contact.

Materialele posibil contaminate sunt plasate în cutii speciale pentru deșeuri periculoase.

Personalul nostru medical se specializează la fiecare început de an în cele mai noi metode de sterilizare și de prevenire a contaminării cu infecții.

Centrul de Estetică Dentară vă asigură condiții de igienă și asepsie în conformitate cu cele mai înalte standarde europene, având un control strict asupra sterilizarii. Eliminăm astfel orice risc de contaminare cu agenții virali și microbieni periculoși precum virușii hepatitelor B,C,virusul HIV,bacilul Koch etc. Eficiența sterilizării este verificată si acreditată de Ministerul Sănătații. Este folosit autoclavul Europa B ProTehnogaz care este proiectat folosind cele mai noi tehnologii disponibile pentru sterilizarea de tip B.

Sterilizarea instrumentelor

STERILIZAREA se realizează prin urmarea strictă a următorilor paşi:

 1. ÎNFOLIEREA INSTRUMENTARULUI — instrumentarul se împachetează în folii speciale prevăzute cu marker de sterilizare, îşi modifică culoarea în urma procesului de sterilizare, eliminând riscul utilizării unui instrumentar nesteril.
 2. SIGILAREA INSTRUMENTARULUI — instrumentarul impachetat se termosigilează
 3. ÎNTRODUCEREA ÎN AUTOCLAV — se introduce instrumentarul în autoclave. In autoclave se mai introduc indicatori chimici de unica folosință pentru controlul sterilizării.
 4. SELECTREA PROGRAMULUI — se selectează programul recomandat
 5. EFECTUAREA STERILIZĂRII — se efectuează ciclul de sterilizare
 6. FINALIZAREA STERILIZĂRII — la sfârşitul programului de sterilizare, autoclavul afişează rezultatul procesului şi înregistrează pe CD etapele sterilizării efectuate.
 7. VERIFICAREA MARKERULUI DE STERILIZARE — După ce se scot din autoclav, pe fiecare pungă se verifică virarea culorii cu indicator fizico-chimic
 8. DATAREA INSTRUMENTARULUI STERILIZAT — pe fiecare pungă cu instrumentar se notează data la care s-a desfăşurat sterilizarea.
 9. ARHIVAREA Indicatorilor chimici de unica folosinta pentru controlul sterilizarii — Indicatorul este arhivat în registrul de sterilizare, în care se notează data şi ora la care s-a desfăşurat sterilizarea şi semnătura persoanei care a efectuat-o.
 10. DEPOZITAREA INSTRUMENTARULUI STERILIZAT — instrumentarul este depozitat în spaţii special repartizate pentru acest scop.

Europa B Pro este condusă de un nou sistem electronic, echipat cu un micro-procesor de cea mai nouă generație
Cicluri de sterilizare
121°C–134°C pentru materiale împachetate sau neîmpachetate
Toate ciclurile sunt în conformitate cu normele de sterilizare tip B

Produse si utilaje stomatologice

Centrul de Estetică Dentară este dotat cu cele mai performante echipamente stomatologice produse in Finlanda (Planmeca), Germania, Japonia, Italia.

 • Radioviziograf ( Planmeca, Finlanda)
 • Fotolii stomatologice (Planmeca, Finlanda)
 • Autoclav clasa B (Europa B Pro, Italia)
 • APARAT DE SIGILAT PUNGILE PENTRU AUTOCLAV (Italia)
 • fiziodispenser (Germania)
 • Micromotoare, piese si turbine (Germania, Elvetia)
 • Apex locator (Japonia)
 • Dental scaler (Elvetia)
 • Air-flow (Japonia)

Centrul de Estetică Dentară folosește pentru pacienții săi produse stomatologice de calitate, provenite de la renumiți furnizori in domeniu (Kerr, Septodont, Ivoclar, 3M, Kuraray Noritake, GC Japonia, Colten, Ultradent, Dentsplay, implante Alpha Bio Israel), etc. Cu acestea, tratamentele noastre sunt eficiente si durabile.

Clinica stomatologica in Chisinau Estetica Dentara este incantata de a invita pacientii la consultatia stomatologului, pe parcursul careia puteti primi recomandari de tratarea si profilaxie a patologiilor dentare.