Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 +37379199733 | +37368099733
PrincipalaServiciiChirurgie dentara in Chisinau

Chirurgie dentara in Chisinau

Extractia dintilor in Moldova

chirurgie 1 228x170 - Chirurgie dentara in ChisinauExtractia dintilor este o procedură care pe cei mai mulţi dintre oameni îi înspăimântă şi este considerată ca una dintre cele mai traumatice şi dureroase proceduri stomatologice. Însă aceste temeri sunt, de cele mai multe ori, nefondate. Extracţiile dentare se realizează sub anestezie locală. Anestezicele locale au rolul de a opri transmiterea stimulilor dureroşi, însă nu şi a celor mecanici, aşa ca singura senzaţie pe care o puteţi resimţi este o uşoară presiune atunci când medicul manipulează instrumentele respective.

Util de stiut dupa procedeul de extracţie dentară :

 • Anestezicul reduce atenţia şi scade reflexele
 • Cheagul este foarte important în procesul de vindecare.
 • Nu se clăteşte gura în prima zi .
 • Se va evita suprasolicitarea organismului;
 • Trebuie evitată căldura mare
 • ATENŢIE LA MÂNCARE : se recomandă a mânca după încetarea efectului enesteziei , cu protejarea plăgii în timpul masticaţiei. Evitaţi alimentele foarte dure sau fierbinţi.
 • Evitaţi alcoolul , cafeaua , ceaiul si nicotina în primele 24 de ore , laptele şi produsele lactate.
 • Durerea se calmează cu analgezice
 • Dacă hemoragia nu se opreşte sa fie consultat de URGENŢA stomatologul.

Chiuretaj parodontal in Chisinau

paradontal - Chirurgie dentara in Chisinauparadontal 2 - Chirurgie dentara in Chisinau

Gingivita și majoritatea formelor de parodontită pot fi vindecate prin procedurile locale de îndepărtare a plăcii bacteriene sau detartraj, asociate cu un tratament medicamentos local sau general.

Formele mai avansate de îmbolnăvire parodontală, cu pierdere semnificativă de țesut gingival și osos, necesită tratament chirurgical.

Obiective principale:

 • desfiinţarea pungilor parodontale şi a conţinutului patologic al acestora.
 • îndepărtarea gingiei hipertrofiate
 • remodelarea ţesuturilor moi gingivale şi a celor osoase prin proceduri de adiţii de biomateriale stimulând astfel atât creşterea osului cât şi regenerarea ligamentului parodontal.

Chiuretajul subgingival în câmp deschis este o metodă chirurgicală de elecţie care face posibilă curăţarea în profunzime a suprafeţei radiculare și îndepărtarea ţesutului bolnav în condiţii de vizibilitate bună. În pungile parodontale expuse se pot introduce grefe osoase şi proteine derivate din matricea smalţului.

Chiuretajul este recomandat pentru pungi de 4-6 mm, nefiind eficient pentru adâncimi mai mari.

Regenerare osoasa ghidata in Moldova

Operatiile de regenerare osoasa sau tisulara ghidata a zonelor edentate sunt dificile dar necesare in foarte multe cazuri.
Defectul volumetric al osului este reparat cu ajutorul osului artificial sub protectia unor membrane (resorbabile sau nu) ce dirijeaza vindecarea. Aceaste membrane sunt esentiale pentru a proteja osul nou format de invazia celulelor din tesuturile moi vecine.

Rata de succes a implanturilor dentare inserate in os regenerat este la acelasi nivel cu cea a implanturilor dentare inserate in os nativ neaugmentat.
Osul artificial si membrana de vindecare– reprezinta cheia intregului proces regenerativ. In alegerea grefei de os se considera ca osul autogen este cel mai eficient in osteoinductie deoarece contine celule osteogenice proprii pacientului dar nu este stabil in timp. Aditia de os artificial este o solutie, acesta fiind biocompatibil, osteoconductiv, similar in structura osului nativ, bioresorbabil. Osul artificial nu se transforma direct in os uman, ci constituie o matrice, o baza pe care o vor popula celulele osoase proliferative. Rezultatele cele mai bune le obtinem combinand osul artificial cu cel autogen.

Vindecarea trebuie sa se desfasoare sub protectie antibiotica cu o ora inainte de interventie si apoi continuat tratamentul 7 zile, la fel recomandam administrarea de antiinflamator si antialgic pentru prevenirea durerilor si a edemului. Postoperator sunt de un mare folos apele de gura cu clorhexidina si gelurile cicatrizante si dezinfectanteaplicate local. Clatitul se face fara putere doar trecand solutia prin gura timp de cateva secunde.

Gingivoplastie in Chisinau

gingivoplastia - Chirurgie dentara in Chisinau
Gingivoplastea sau plastia gingivală constituie intervenţia chirurgicală de remodelare a gingiei care înconjoară dintele. Pentru a avea arcade dentare complete, sănătoase şi funcţionale, pe lângă îngrijirea dinţilor trebuie să ne interesăm şi de aspectul gingiei. O gingie inflamată sau cu aspect neplăcut reprezintă atât un impediment estetic cât şi unul funcțional.

Printre intervenţiile de corectare a anomaliilor aparatului dento-maxilar se numără și procedura de remodelarea gingiilor cunoscută sub numele de gingivoplastie. Această manoperă permite refacerea morfologiei țesutului gingival pentru a-l încadra în conturul normal. Gingivoplastia este menită să vă ofere zâmbetul superb, prin realizarea conturului gingival ideal.

Puteti utiliza si alte servicii stomatologice ale centrului, cum ar fi tratarea bruxismului si cariilor dentarecuratarea dintilor cu ultrasunet sau procedura de sinus lifting.

Estetica Dentara – Clinica stomatologica in Chisinau!