Chișinău, Str. Sfîntul Andrei 37, of. 1 Luni — vineri, 9:00 — 18:00 079558597 | 068099733

Consultatie stomatologica in Chisinau

Consultatie stomatologica in Chisinau reprezintă primul contact al pacientului cu medicul stomatolog. În urma acesteia, medicul stomatolog va pune un diagnostic și va stabili planul de tratament in clinica noastra.

Consultația are 3 etape importante: anamneza, examenul obiectiv și examenele complementare.

Anamneza

Reprezintă o discuție cu pacientul, în timpul căreia medicul încearcă să afle motivele exacte ale adresării  acestuia la medicul stomatolog.

Examenul obiectiv

Reprezintă o examinare efectivă a cavității bucale cu accent pe dintele ( sau dinții ) care trebuie tratați. Ca instrumentar, medicul stomatolog va folosi trusa de consultație formată din : oglinda dentară, sonda și pensa dentară. Se va pune accent pe :

  • examinarea tuturor dinților în special cei aflați în zona care necesită refacerea protetică;
  • examinarea relațiilor de ocluzie sau „mușcătura”;
  • examinarea igienei bucale a pacientului;
  • examinarea gradului de mobilitate a dinților;
  • examinarea atentă a gingiei și a mucoasei bucale;
  • examinarea zonelor în care pacientul semnalează dureri, disconfort, tumefieri, sîngerări sau alte simptome și semne.

În timpul examenului obiectiv, medicul va folosi mai multe metode de examinare : inspecția ( sau examinarea vizuală ), palparea și percuția .

Examenele complementare

Sunt indicate de medicul stomatolog în urma anamnezei și a examenului obiectiv pentru a observa detalii ce nu pot fi vizualizate cu ochiul liber. Cel mai important examen complementar este radiografia dentară. Medicul stomatolog poate solicita, în funcție de caz, și alte examene complementare : tomografie computerizată, RMN, ecografia. De asemenea, se poate solicita un consult interclinic la medici de alte specialități. La întîlnirea cu medicul stomatolog, pacientul beneficiază de consultație în privința alegerii celei mai bune și mai eficiente metode de tratament.

Consultația cu plan de tratament poate include:

  • Wax-up-ul sau modelarea în ceară ceea ce constă în refacerea arcadelor dentare ale cazului clinic pe modele de studiu, de către tehnicianul dentar în laborator, în scopul previzualizării rezultatului final, chiar înainte de începerea tratamentului propriu-zis.
  • Mock-up-ului indirect (transpunerea wax-up-ului în cavitatea orală) ce va fi “probat” în cavitatea bucală, se va putea decide tratamentul adecvat și se pot stabili etapele acestuia.

Curatarea dintilor la timp, va preveni aparitia cariei si dezvoltarea altor afectiuni ale cavitatii bucale.

Centrul de Estetica Dentara Balan Victor vă așteaptă mereu cu drag la adresa mun. Chișinău ,str.Sfîntul Andrei 37,of. 1. Pentru programări sau informații suplimentare puteți apela la numarul de telefon 022 83-77-06; 068099733.

Pe langa consultatii, centrul stomatologic in Chisinau ofera clientilor sai si o multime de alte servicii !